© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon

Det Lokala Skafferiet

 

 

Om oss

Det lokala Skafferiet bildades under våren 2013 och är en ekonomisk förening med småskaliga producenter och mathantverkare inom en radie på 80 km från tätorten Älmhult i Småland. Vi vill att fler konsumenter ska få möjlighet att köpa mat som är lokalt producerad med småskaliga och hållbara metoder och samtidigt vara ett stöd för att fler småproducenter ska kunna komma igång och utveckla sin verksamhet. Tillsammans blir vi starkare! 

Genom Det Lokala Skafferiet kan du hitta allt från kött, ägg, grönsaker, sylt, must och mejerivaror till bröd, kakor och honung. Se datum för våra torgdagar och REKO-ring under fliken Försäljningskanaler i huvudmenyn.

 

Föreningen startades i samarbete med Leader Linne Småland och under 2018-2019 driver vi ytterligare ett projekt för att utveckla föreningens försäljningskanaler och hitta fler intresserade producenter. Läs mer om vårt projekt under fliken Aktuellt

Under fliken Producenter i huvudmenyn hittar du länkar till de olika producenternas hemsidor.

 

Aktuellt

Leaderprojekt 2018-2019

Under våren 2018 startade Det Lokala Skafferiet en satsning på nya försäljningskanaler och marknasföring genom ett projekt som finansieras av Leader Linné Småland och Europeiska landsbygdsfonden.

 

Projektet fortlöper till årsskiftet 2019/2020 och drivs av föreningens medlemmar med stöd från Leaderkontoret i Alvesta. Den största satsningen i projektet är REKO-ringen i Älmhult  som hade premiär i juni 2018 och som nu hunnit få en etablerad kundbas och dragit till sig flera nya producenter till föreningen. Detta är ett långsiktigt arbete och vi jobbar hela tiden för att fler ska få höra om konceptet, såväl konsumenter som producenter. 

Andra saker som hittills gjorts i projektet är den uppdaterade hemsidan och att du kan hitta Det Lokala Skafferiet i Älmhultsappen

Är du intresserad av att gå med i föreningen som producent/mathantverkare och sälja med oss i REKO-ringen och på torget i Älmhult?

 

Skicka ett mejl till info@detlokalaskafferiet.se med eventuella frågor och kontaktuppgifter! 

 

 Kontakta oss 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now
Sallat