top of page

Det Lokala Skafferiet

 

Öppet Skafferi DLS 2022.png
to About

Om oss

Det lokala Skafferiet bildades under våren 2013 och är en ekonomisk förening med småskaliga producenter och mathantverkare inom en radie på 80 km från tätorten Älmhult i Småland. Vi vill att fler konsumenter ska få möjlighet att köpa mat som är lokalt producerad med småskaliga och hållbara metoder och samtidigt vara ett stöd för att fler småproducenter ska kunna komma igång och utveckla sin verksamhet. Tillsammans blir vi starkare! 

Under 2018-2019 drev vi ett projekt med stöd av Leader Linne Småland och Europeiska landsbygdsfonden där vi utvecklat föreningens försäljningskanaler och hittat fler intresserade producenter. Läs mer om vårt projekt här

Genom Det Lokala Skafferiet kan du hitta allt från kött, ägg, grönsaker, sylt, must och mejerivaror till bröd, kakor och honung. Gemensam försäljning av våra produkter sker i första hand genom  REKO-ring Älmhult. Mer om REKO-ringen kan du läsa här. Vid vissa tillfällen under året är vi även med på torgdagar i Älmhult, bland annat i september under den årliga Skördefesten. Följ oss på facebook så kommer det ut mer information när det närmar sig. 

Under fliken Föreningens gårdar hittar du kontaktuppgifter och information om producenterna. En del erbjuder försäljning genom gårdsbutiker, andra säljer främst via REKO-ringar eller i form av prenumerationer. 

Grönkål alltså 😍.jpg
to Services

Medverka

Leaderprojekt 2018-2019

Under våren 2018 startade Det Lokala Skafferiet en satsning på nya försäljningskanaler och marknasföring genom ett projekt som finansieras av Leader Linné Småland och Europeiska landsbygdsfonden.

 

Projektet fortlöper till årsskiftet 2019/2020 och drivs av föreningens medlemmar med stöd från Leaderkontoret i Alvesta. Den största satsningen i projektet är REKO-ringen i Älmhult  som hade premiär i juni 2018 och som nu hunnit få en etablerad kundbas och dragit till sig flera nya producenter till föreningen. Detta är ett långsiktigt arbete och vi jobbar hela tiden för att fler ska få höra om konceptet, såväl konsumenter som producenter. 

Andra saker som hittills gjorts i projektet är den uppdaterade hemsidan och att du kan hitta Det Lokala Skafferiet i Älmhultsappen

Är du intresserad av att gå med i föreningen som producent/mathantverkare och sälja med oss i REKO-ringen och på torget i Älmhult?

 

Skicka ett mejl till info@detlokalaskafferiet.se med eventuella frågor och kontaktuppgifter! 

to Work

 Kontakta oss 

Success! Message received.

bottom of page